Colourbox

Husk disse regler hvis du køber et elektrisk løbehjul i julegave

Publiceringsdato: 04/12/2019
Mange børn ønsker sig et elektrisk løbehjul til jul. Hvis du overvejer at købe et til dit barn, så er der en række regler, du bør sætte dig ind i først.

En række forsøgsordninger har gjort det muligt at benytte diverse små elektriske køretøjer på offentlige områder. Specielt de elektriske løbehjul er blevet et hit. Og som det gælder for andre type køretøjer er det også hér en god idé at sætte sig ind i reglerne på området inden investeringen foretages.

”Først og fremmest er det vigtigt at bemærke, at det er ulovligt for børn under 15 år at færdes alene i den offentlige trafik på elektriske løbehjul. Er man under 15 år, skal man derfor være sammen med en voksen eller holde sig inden for skiltede lege- og opholdsarealer eller hjemme på privat grund,” siger Stefan Søsted, direktør for Færdselsstyrelsen, der administrerer reglerne.   
   
Ud over alderskravet er der også fastsat regler omkring løbehjulenes tekniske indretning, hvis det skal benyttes på offentlige områder. Et elektrisk løbehjul må maksimalt kunne køre 20 km/h, ligesom det skal være udstyret med lys og have reflekser både foran, bagpå og på begge sider. Og så skal løbehjulet være CE-mærket.

Stefan Søsted siger:

”Især i forbindelse med nethandel skal man være opmærksom, da mange af de elektriske løbehjul, der udbydes på nettet, ikke er lovlige at anvende i trafikken på grund af deres høje hastighed eller manglende CE-mærkning."

Færdselsstyrelsen har udarbejdet en række faktaark, som giver en kort introduktion til reglerne omkring de små motoriserede køretøjer.