Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention

Ny orientering om syn i de syv nordjyske kommuner

Publiceringsdato: 09/11/2020
Efter Statsministerens pressemøde den 6. november blev der indført yderligere restriktioner for syv kommuner i Nordjylland. Færdselsstyrelsen har nu opdateret hjemmesiden med mere information til de berørte borgere og virksomheder.
Som en konsekvens af et fortsat stigende smittetal, indførte Statsministeren på pressemødet den 6. november ydereligere restriktioner for borgere med bopæl i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø Kommune. 

Færdselsstyrelsen har derfor opdateret sin hjemmeside med orientering om muligheder for syn i de berørte nordjyske kommuner. Har du på baggrund af de nye restriktioner behov for at få udsat synsfristen, kan du ansøge om udsættelse ved at kontakte Færdselsstyrelsen på mailen syn@fstyr.dk.

Færdselsstyrelsen har ligeledes opdateret sin hjemmeside med orientering til syns- og omsynsvirksomheder i de syv berørte kommuner. Orienteringen til syns- og omsynsvirksomheder indebærer blandt andet en nyere version af vejledningen med anbefalinger i forbindelse med syn under corona. 

 

I vejledningen er følgende anbefalinger blevet tilføjet:

  • Synet skal udføres under skærpet iagttagelse af hygiejniske hensyn, herunder f.eks. at undgå direkte kontakt med kunder, spritte køretøjet af før og efter syn
  • Synsvirksomhederne bør afvise kunder, der har krydset en kommunegrænse i en af de syv nordjyske kommuner, således at risikoen for at bære smitten med sig derfra minimeres