Colourbox

Færdselsstyrelsen lancerer plan for teoriprøver

Publiceringsdato: 15/09/2021
Færdselsstyrelsen overtager afvikling af teoriprøver pr. 1. oktober med en klar ambition om at digitalisere området.
Når Færdselsstyrelsen overtager kørekortområdet fra politiet 1. oktober 2021, vil styrelsen bl.a. stå for afviklingen af teoriprøver rundt om i landet. Der kommer få justeringer fra dag et – men på sigt vil Færdselsstyrelsen digitalisere hele området. 

Sådan afvikles teoriprøverne fra oktober

Færdselsstyrelsen har umiddelbart efter overtagelsen få dage til at flytte alt udstyr fra den ene lokation til den anden og til at få alt på plads, så der fra 6. oktober kan afvikles teoriprøver i hele landet. Det drejer sig om flytning af alt lige fra it-udstyr, borde og stole, dvd-afspillere til alt øvrigt kontorinventar.  

 

Teorilokalerne bliver indrettet på to forskellige måder, enten med ’biografopstilling’ eller ’opstilling i båse’. Ved opstilling i båse sidder den enkelte elev adskilt fra de andre med sin egen skærm og bliver præsenteret for opgaverne. Ved biografopstilling sidder eleverne på rækker og kigger på den samme storskærm.

 

Teoriprøven består af fremvisning af en række billeder fra en DVD-afspiller. Det er samme teoriprøver, der gennemgås, uanset opstilling. 

Landsdækkende digitalisering   

Færdselsstyrelsen har en klar ambition om at digitalisere teoriprøverne i hele landet for at sikre en effektiv og mere fleksibel afvikling af teoriprøver. 

 

Arbejdet med at forberede udvikling af et nyt nationalt teoriprøvesystem er godt i gang, og det er Færdselsstyrelsens ambition, at et nyt system kan implementeres inden for de næste år.

Pilotprojekt i Køge og Hillerød videreføres ikke

På to lokationer i Køge og Hillerød har politiet gennemført et pilotprojekt, hvor teoriprøverne er blevet afviklet med opstilling i båse og skærme forbundet til en server. Hverken pilotprojekt eller systemet bag pilotprojektet videreføres. Det skyldes, at systemet er ustabilt og bygger på en gammel infrastruktur. Efter nærmere analyser er vurderingen derfor, at systemet ikke kan overdrages til Færdselsstyrelsen.