Colourbox

Fristen for kontrollerende køreprøver udsættes

Publiceringsdato: 24/11/2021
Færdselsstyrelsen giver en generel udsættelse af fristen for aflæggelse af kontrollerende køreprøver efter betinget frakendelse af førerretten, fordi der er ventetid på køreprøver.
Som følge af den særlige samfundsmæssige situation med COVID-19, og den tidligere nedlukning for afholdelse af teori- og praktiske prøver, er der forlænget ventetid på begge prøver.

I den forbindelse har Færdselsstyrelsen besluttet, at der i en række sager, kan dispenseres fra den tidligere fastsatte frist. Fristen for aflæggelse af kontrollerende køreprøve vil i disse sager blive forlænget med 5 måneder. Borgere, som er omfattet af fristudsættelsen, vil få direkte besked i E-boks.

Færdselsstyrelsen opfordrer endvidere, dem, hvor fristen for kontrollerende køreprøve er udløbet, til hurtigst muligt at aflægge en kontrollerende køreprøve. Kørekortet og førerretten kan dog anvendes indtil videre, eller indtil der oplyses yderligere fra Færdselsstyrelsen. 

Færdselsstyrelsen  arbejder intenst på at få indhentet og afviklet de afventende prøver og forventer at kunne øge prøveniveauet yderligere i de kommende måneder.

FAQ

Min frist udløber snart. Hvordan skal jeg forholde mig?

Hvis du er omfattet af fristudsættelsen, vil du modtage en besked i din E-boks

Hvis den nuværende frist for aflæggelse af kontrollerende køreprøve overskrides, kan du gøre brug af din førerret, indtil du hører yderligere fra Færdselsstyrelsen.

Vi opfordrer til, at du hurtigst muligt aflægger en kontrollerende køreprøve.

 

Min frist er udløbet. Hvordan skal jeg forholde mig?

Hvis din frist er udløbet, skal du fortsat aflægge kontrollerende køreprøve jf. dit indkaldelsesbrev. Færdselsstyrelsen opfordrer til, at du hurtigst muligt aflægger en kontrollerende køreprøve.

Du kan indtil videre gøre brug af din førerret, medmindre du har været til en teori- eller praktisk prøve og ikke er bestået, eller hvis du har modtaget besked fra Færdselsstyrelsen om, at din førerret er inddraget.

 

Min førerret er inddraget. Hvad skal jeg gøre nu?

Du skal kontakte Borgerservice for at ansøge om generhvervelse af førerretten efter betinget frakendelse. Du kan aflægge kontrollerende køreprøve, når din ansøgning er godkendt af Færdselsstyrelsen.

 

Jeg har fået en betinget frakendelse. Hvornår bliver jeg indkaldt til kontrollerende køreprøve?

Du vil modtage besked om indkaldelse til kontrollerende køreprøve i din E-boks. Du behøver ikke foretage dig yderligere, før du modtager indkaldelsen

 

Jeg har sendt min ansøgning om udsættelse, men endnu ikke fået svar.

Færdselsstyrelsen modtager på nuværende tidspunkt mange henvendelser, og der kan derfor være forlænget svar-tid på ansøgningerne.

Du kan indtil videre gøre brug af din førerret, medmindre du har været til en teori- eller praktisk prøve og ikke er bestået, eller hvis du har modtaget besked fra Færdselsstyrelsen om, at din førerret er inddraget.

Vi opfordrer til, at du hurtigst muligt aflægger en kontrollerende køreprøve.

 

Hvordan søger jeg om fristudsættelse?

Hvis du ønsker at ansøge om fristudsættelse, skal du kontakte Færdselsstyrelsen gennem E-boks eller brevpost. Du skal i henvendelsen beskrive baggrunden for din ansøgning, og hvor lang tids udsættelse du søger.