skolevogn

Krav om coronapas for køreundervisning og køreprøver indføres mandag

Publiceringsdato: 28/11/2021
Transportministeriet har udstedt en bekendtgørelse, som indfører krav for coronapas i forbindelse med køreundervisning og køreprøver. Kravet om coronapas gælder fra mandag den 29. november.
Transportministeriet indfører krav om coronapas i forbindelse med køreundervisning, køreprøver, vejledende helbredsmæssig køretest og afvikling af kørelærernes forprøve samt kørelærernes afsluttende prøver.

 

Kravet om coronapas træder i kraft den 29. november 2021 og gælder foreløbigt til den 10. december 2021.

 

Kravet om coronapas gælder for elever, prøvetagere samt personer, der er til stede i forbindelse med prøveafviklingen.

 

Coronapasset skal forevises til underviseren, den prøvesagkyndige, den ansvarlige for prøveafviklingen eller andre personer tilknyttet lokalet eller køretøjet umiddelbart ved ankomst til lokale, lokaliteter eller køretøjer, hvorfra der undervises eller afvikles prøver.

Der er samtidig krav om, at der ved lokalerne og lokaliteterne opsættes informationsmateriale om kravet om coronapas og om muligheden for bortvisning eller afvisning, hvis der ikke kan fremvises et gyldigt coronapas.

 

Da reglerne for coronapas er enslydende på tværs af områder, der er underlagt kravet om coronapas, og uanset i hvilken sammenhæng de anvendes, fx køreprøver, undervisning, restaurantbesøg mv., opfordrer Færdselsstyrelsen til, at man løbende holder sig opdateret om reglerne for fremvisning af coronapas og andre restriktioner på www.coronasmitte.dk.


Læs bekendtgørelsen her.