Colourbox

Krav om brug af mundbind ved køreprøver og køreundervisning

Publiceringsdato: 19/12/2021
Transportministeriet indfører krav om brug af mundbind eller visir. Kravet træder i kraft den 19. december 2021 og gælder foreløbigt til den 16. januar 2022.
Transportministeriet indfører krav om brug af mundbind eller visir i forbindelse med teoretisk og praktisk køreundervisning, køreprøver, vejledende helbredsmæssig køretest og afvikling af kørelærernes forprøve samt kørelærernes afsluttende prøver.

Kravet om mundbind træder i kraft den 19. december 2021 og gælder foreløbigt til den 16. januar 2022. 

Kravet om mundbind gælder som udgangspunkt for alle personer over 12 år, når de befinder sig i et lokale, i en lokalitet eller sammen med andre i et køretøj, hvorfra der foretages teoretisk eller praktisk køreundervisning, eller hvorfra der foretages teoretiske eller praktiske køreprøver eller vejledende helbredsmæssig køretest. 

Undtagelser for krav
Kravet gælder ikke for personer, der modtager teoretisk køreundervisning eller er til teoriprøve, hvor personerne sidder ned. Kravet gælder heller ikke for undervisere, medarbejdere og andre, der er tilknyttet den pågældende køreskole eller prøvested, forudsat at de ikke har kontakt til andre personer eller opholder sig i et aflukket rum eller bag en afskærmning, hvor øvrige personer ikke har adgang.

Kravet gælder endvidere ikke for personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de hverken er i stand til at bære mundbind eller visir. 
Endvidere kan mundbind eller visir fjernes helt eller delvist, hvis der er tale om kortvarig indtagelse af mad og drikke, indtagelse af medicin mm.

Der er samtidig krav om, at der skal opsættes informationsmateriale om kravet om mundbind og om muligheden for bortvisning eller afvisning.

Kravene om coronapas er fortsat gældende. 

Færdselsstyrelsen opfordrer til, at man læser bekendtgørelsen og i øvrigt holder sig løbende orienteret på hjemmesiden www.fstyr.dk samt på www.coronasmitte.dk.