Krav om coronapas ved køreprøver og køreundervisning forlænges

Publiceringsdato: 09/12/2021
En ny bekendtgørelse forlænger kravet om coronapas indtil den 7. januar 2022.

Transportministeriet indførte krav om coronapas i forbindelse med køreundervisning, køreprøver, vejledende helbredsmæssig køretest og afvikling af kørelærernes forprøve samt kørelærernes afsluttende prøver den 29. november 2021. Det krav er nu blevet forlænget indtil 7. januar 2022.

 

Kravet om coronapas gælder for elever, prøvetagere samt personer, der er til stede i forbindelse med prøveafviklingen.

 

Coronapasset skal forevises til underviseren, den prøvesagkyndige, den ansvarlige for prøveafviklingen eller andre personer tilknyttet lokalet eller køretøjet umiddelbart ved ankomst til lokale, lokaliteter eller køretøjer, hvorfra der undervises eller afvikles prøver.

 

Der er samtidig krav om, at der ved lokalerne og lokaliteterne opsættes informationsmateriale om kravet om coronapas og om muligheden for bortvisning eller afvisning, hvis der ikke kan fremvises et gyldigt coronapas.

 

Da reglerne for coronapas er enslydende på tværs af områder, der er underlagt kravet om coronapas, og uanset i hvilken sammenhæng de anvendes, fx køreprøver, undervisning, restaurantbesøg mv., opfordrer Færdselsstyrelsen til, at man løbende holder sig opdateret om reglerne for fremvisning af coronapas og andre restriktioner på www.coronasmitte.dk.


Bekendtgørelse

Nr. 2021/2327

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav om coronapas for køreundervisning og køreprøver i forbindelse med håndtering af covid-19

Gældende fra

10/12/2021

Bekendtgørelsen træder i kraft den 10. december 2021.