Christoffer Askman

Bliv klogere på din bil

Publiceringsdato: 27/04/2022
Færdselsstyrelsen har udarbejdet en ny funktion, der giver dig mulighed for at se og sammenligne person- og varebiler på udvalgte parametre.

Færdselsstyrelsen lancerer i dag, vores nye bilsammenligner og det er derfor blevet nemmere som borger, at få viden om og sammenligne en lang række biler fra forskellige mærker.

 

Med Færdselsstyrelsens nye bilsammenligner, får du adgang til en database fyldt med information om biler på det danske marked. Du har mulighed for at sammenligne biler, så du nemt kan finde en energiøkonomisk bil, der passer dit behov og dine ønsker. Du kan f.eks. søge efter din nuværende bil og sammenligne den med din drømmebil. De tilgængelige biler, er de biler, som er registreret på det danske marked fra 2012 og frem til i dag.

 

Mange sammenligningsparametre

Blandt de udvalgte sammenligningsparametre kan blandt andet nævnes CO2-udledning, drivmiddeludgift pr. km, og årlig drivmiddeludgift, som kan baseres på det antal km, du forventer at køre.

 

Som noget nyt kan du i bilsammenligneren finde oplysninger om den fordeling mellem el- og fossildrift, som ligger til grund for beregningen af plug-in hybridbilernes officielle brændstofforbrug. Denne fordeling kaldes ”Utility Factor”, på dansk nytteværdifaktor, og er unik for hver enkelt plug-in hybridbil.

 

Utility Factor’en er afhængig af den elektriske rækkevidde og er et udtryk for den andel af plug-in hybridbilens samlede kørsel, som forventes at foregå på strøm. Dog afhænger kørslen på henholdsvis brændstof og el af flere faktorer ude i virkeligheden, da fordelingen er afhængig af blandt andet hvordan bilen bliver kørt og vejrforhold. Du kan læse mere om plug-in hybridbiler her.

 

bilviden.dk kan du blandt andet finde flere informationer omkring drivmidler, herunder drivmiddelpriser og drivmidlernes CO2-udledninger samt den nye funktion med bilsammenligning. Hermed giver bilviden.dk dig et godt grundlag for at vælge et sikkert og bæredygtigt valg, når det kommer til din bil. 

 

I Færdselsstyrelsen tager vi forbehold for eventuelle fejl i datamaterialet. Sammenligningsfunktionen vil blive opdateret løbende, i takt med at Færdselsstyrelsen får nyere data.