Ny vejledning til bekendtgørelse om krav til offentligt tilgængelig infrastruktur for brændstoffer og alternative drivmidler m.v.

Publiceringsdato: 19/10/2022
Færdselsstyrelsen har offentliggjort en ny vejledning til bekendtgørelse om krav til offentligt tilgængelig infrastruktur for brændstoffer og alternative drivmidler m.v.

Bekendtgørelsen om krav til offentligt tilgængelig infrastruktur for brændstoffer og alternative drivmidler m.v trådte i kraft den 1. juli 2022, og vejledningen anvendes herefter.

Præciserer reglerne

Vejledningen præciserer bl.a. de nærmere regler for visning af ad hoc-priser og samlede købspriser på offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur.


Samtidig præciserer vejledningen, hvordan udbydere af opladningstjenester og udbydere af digitiale platforme for handel med opladningstjenester kan ansøge om optagelse på Færdselsstyrelsens lister over udbydere af opladningstjenester og udbydere af af digitiale platforme for handel med opladningstjenester.


Derudover tydeliggør vejledningen, hvordan regler for mærkning af opladningsinfrastruktur og mærkning på tankstationer og LNG-tankstationer med symboler for brændstoffer kan efterleves. 

Justeringer af eksisterende regler

Endeligt er der foretaget en række justeringer i vejledningen til de eksisternde regler for offentliggørelse af prissammenligningsskilte og krav om videregivelse af oplysninger om priser for brændstoffer og drivmidler til brug for beregning og sammenligningen af gennemsnitlige priser på brændstoffer og alternative drivmidler i DKK pr. 100 km for udvalgte bilsegmenter.

Eksempelvis er det ikke længere et krav,  at der opsættes prissammenligningsskilte på offentligt tilgængelige ladepunkter. Vejledningen herom er derfor udgået.

Styrelsen gør opmærksom på, at de nye skæringsdatoer for videregivelse af prisdata og opsætning af prissammenligningsskilte gælder fremadrettet og anvendes derfor for kvartalsopdateringen i 3. kvartal 2022 og fremefter. 

Vejledning

Vejledning til bekendtgørelse nr. 1074 af 28. juni 2022 om krav til offentligt tilgængelig infrastruktur for brændstoffer og alternative drivmidler m.v.