Colourbox

Eksamenskørsel 2020: husk regler og sundhedsanbefalinger

Publiceringsdato: 11/06/2020
På trods af COVID-19 kommer de danske studenter på eksamenskørsel. For at få den bedste – og mest sikre – oplevelse, er det vigtigt at have styr på regler og sundhedsfaglige retningslinjer.

Traditionen tro byder slutningen af juni på eksamenskørsel over hele landet.


Men ud over de gængse regler for fejringen, følger der i år et udvidet sæt retningslinjer og sundhedsmæssige anbefalinger med, som skal dæmme op for spredning af COVID-19 i forbindelse med eksamenskørsel.

Klassevis fejring i åbne vogne

Eksamenskørsel kan gennemføres, selvom der ikke er mulighed for at holde minimum én meters afstand mellem deltagerne, som sundhedsmyndighederne ellers anbefaler. Dog skal eksamenskørsel så vidt muligt foregå i åbne vogne.

Det fremgår af Børne- og Undervisningsministeriets ’Retningslinjer for fejring af uddannelsesafslutning på skoler og uddannelsesinstitutioner samt studenterkørsel’.

Af samme retningslinjer fremgår det, at eksamenskørsel skal afholdes som et klasse-arrangement, og at ruten bør planlægges, så varighed af besøg og antal besøg bliver reduceret.

Pas på dig selv og andre

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i ærmet
  • Begræns fysisk kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring
  • Hold afstand – bed andre om at tage hensyn

Kilde: Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger

Husk godkendelse og forsikring

Det kræver blandt andet en godkendelse af både køretøj og indretning, før et køretøj kan anvendes til eksamenskørsel. Begge godkendelser bliver givet af en synsvirksomhed og glæder ét år.

 

Samtidig skal ejeren af et køretøj, der bliver anvendt til eksamenskørsel, have tegnet forsikring, der dækker personskade for dem, der deltager i eksamenskørsel.

Chauffører skal ved eksamenskørslen medbringe dokumentation for, at køretøjet og dets indretning er godkend, samt dokumentation for, at der er tegnet forsikring.