Colourbox

Tag kørekortet med på mobilen

Publiceringsdato: 23/11/2020
Fra i dag er det ikke længere nødvendigt at medbringe det fysiske kørekort, når du kører bil. Nu kan du downloade en ny kørekort-app og have kørekortet med på mobilen.

Nu kan du downloade en digital udgave af dit danske kørekort. Det  fungerer både som gyldigt kørekort og ID-bevis, og det betyder, at du ikke længere behøver at tage dit fysiske kørekort med, når du kører bil i Danmark.


For at kunne anvende og aktivere kørekort-appen skal du være i besiddelse af et gyldigt kørekort, et gyldigt dansk pas og nemID.


Kørekort-appen er kun gældende ved kørsel i Danmark, og det er er frivilligt om du vil benytte dig af den. 

 

Lettere hverdag

Færdselsstyrelsen ændrede 1. november 2020 reglerne i kørekortbekendtgørelsen, så det nu er muligt at anvende kørekort-appen som dokumentation for førerret under kørsel i Danmark.


”Vi synes, kørekort-appen er blevet rigtig god, og med den på telefonen er der flere hverdagssituationer, der bliver lettere for mange. Vi synes også det er rigtig godt, at appen kan minde om, hvornår det fysiske kørekort skal fornyes,” siger Kasper Bruun Graversen, som er kontorchef for kørekortområdet i Færdselsstyrelsen.