Syn under corona

Sidst opdateret 16/12/2020
Her kan du som syn- og omsynsvirksomhed læse mere om syn under corona.

Som følge af det stigende smittetal har Statsministeren på et pressemøde den 23. oktober 2020 indført yderligere restriktioner. Særligt krav om brug af mundbind eller visir i visse lokaler, hvortil offentligheden har adgang f.eks. i venteværelse, reception og/eller salgslokale, hvilket har betydning for synsvirksomheder. Hermed en opdateret udgave af anbefaling til brug for syn af køretøjer under COVID-19.

For at forebygge og inddæmme udbredelse af COVID-19 skal medarbejdere, kunder og lignende på 12 år og derover have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir i de dele af synsforretningen, hvor offentligheden af adgang, f.eks. i nævnte lokaler. For medarbejdere gælder kravet, hvis man har kundekontakt, medmindre man befinder sig bag en afskærmning eller et aflukket rum, hvortil kunderne ikke har adgang. 


På pressemødet den 15. december 2020, blev der meddelt, at de særlige tiltag og restriktioner skal gælde for alle landets 98 kommuner fra den 16. december 2020, kl. 16. De særlige tiltag og restriktioner berører ikke synsvirksomhedernes virke eller Færdselsstyrelsens tilsyn med synsvirksomhederne, som fortsat gennemføres i hele landet. 


Færdselsstyrelsen vil samtidig opfordre synsvirksomhederne til at anvende det af Sundhedsstyrelsen udarbejdet materiale om generel forebyggelse af smittespredning, som frit kan downloades.

Vejledning

Anbefaling til brug for syn af køretøjer

Færdselsstyrelsen opfordrer til at sætte medarbejderes og kunders egen sundhed og sikkerhed først. Vejledningen er en anbefaling til synsvirksomhederne.