Førerkort til færøske chauffører

Sidst opdateret 27/01/2020

Førerkort til færøske chauffører

Af bekendtgørelse nr. 1832 af 22. september 2021 om udstedelse af takografkort fremgår det at det er muligt for chauffører med sædvanlig bopæl på Færøerne at få udstedt et dansk førerkort. Tidligere skulle ansøgninger om førerkort indgives til politiet, men fra 1. oktober 2021 skal ansøgninger indgives til Færdselsstyrelsen.

 

Det er pt. ikke muligt at udstede førerkort med samtlige de tegn, der fremgår i navnene på de færøske kørekort, og chaufførens navn kan derfor fremstå med andre tegn, end dem der fremgår af kørekortet.

Ansøgninger om førerkort skal som udgangspunkt indgives digitalt med NemID/MitID. For at få et NemID/MitID kræver det, at man har et 10-cifret dansk personnummer. Derudover er det også nødvendigt for udstedelsen af førerkortet, at chaufføren har et 10-cifret dansk personnummer, som vil fremgå af kortet.

 

Chauffører med dansk personnummer og NemID/MitID

Chauffører med bopæl på Færøerne, som allerede har et 10-cifret dansk personnummer og NemID/MitID, skal indgive ansøgning om førerkort digitalt via Borger.dk (åbner i nyt vindue)

 

Chauffører med dansk personnummer men uden NemID/MitID

Chauffører med bopæl på Færøerne, som har et 10-cifret dansk personnummer men ikke NemID/MitID, kan ansøge Rigsombudsmanden på Færøerne om NemID. Dette kræver fysisk fremmøde, og der skal bestilles en tid i forvejen.

Du kan finde yderligere oplysninger hos Rigsombudsmanden (åbner i nyt vindue). Herefter skal ansøgning om førerkort indgives digitalt via borger.dk (åbner i nyt vindue)

 

Chauffører uden dansk personnummer men med dansk statsborgerskab

Chauffører med bopæl på Færøerne uden et 10-cifret dansk personnummer men med dansk statsborgerskab kan ved fysisk eller skriftlig henvendelse til Rigsombudsmanden på Færøerne få tildelt et administrativt CPR-nummer.

 

Du kan finde yderligere oplysninger hos Rigsombudsmanden (åbner i nyt vindue). Efterfølgende kan man ansøge Rigsombudsmanden på Færøerne om NemID/MitID. Dette kræver fysisk fremmøde, og der skal bestilles en tid i forvejen.

 

Du kan finde yderligere oplysninger hos Rigsombudsmanden (åbner i nyt vindue).
Herefter skal ansøgning om førerkort indgives digitalt via borger.dk (åbner i nyt vindue)

 

Chauffører uden dansk personnummer og uden dansk statsborgerskab

Chauffører med bopæl på Færøerne uden et 10-cifret dansk personnummer og uden dansk statsborgerskab kan ved personlig henvendelse til Færdselsstyrelsen på Amager Strandvej 390, Bygning A, 3. sal, 2770 Kastrup få tildelt et administrativt CPR-nummer. Samt indgive ansøgning om førerkort samtidig.