Retrofit af takografer i køretøjer til international transport

15-08-2024

Husk at skifte til G2V2 takograf, hvis du kører internationalt

Frem mod årsskiftet, vil der grundet takografforordningens krav om retrofit af takografer i ældre køretøjer, være en forventet efterspørgsel på at få udskiftet takografer på et autoriseret værksted.

Det er derfor vigtigt, at planlægge retrofit af dit køretøj i god tid, så du ikke mister muligheden for at køre internationalt.

EU Kommissionen opfordrer derfor til, at takografen udskiftes til den nyeste version. Det kan du med fordel gøre i forbindelse med et planlagt 2 års eftersyn af takografen.

Krav om skift til intelligent takograf senest 31. december

Senest den 31. december 2024 skal alle køretøjer, der transporterer gods eller personer internationalt, have udskiftet den analoge eller digitale takograf til den nyeste version af den intelligente takograf. Den såkaldte G2V2 takograf.

G2V1 skal også skiftes til G2V2 ved international transport

Køretøjer der er registreret i perioden 15. juni 2019 til og med 20. august 2023, har den første version af den intelligente takograf installeret (G2V1).

Hvis køretøjet skal bruges til international transport efter den 18. august 2025, skal takografen også udskiftes til den nyeste version af den intelligente takograf (G2V2).

Læs mere om takograf