Tilsyn med fælleskabstilladelse til erhvervsmæssig personbefordring i bus

Her kan du læse om tilsyn med virksomheder, der har tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring med flere end 9 personer inkl. chaufføren

Tilsyn med fællesskabstilladelse til erhvervsmæssig personbefordring med flere end 9 personer inkl. chaufføren.

Hvis virksomheden har en fællesskabstilladelse, vil virksomheden blive indkaldt til et tilsyn. Det sker for at sikre, at virksomheden fortsat lever op til betingelserne for at have en fællesskabstilladelse.

Som virksomhed er man forpligtet til at deltage i tilsynet. Det betyder, at der skal indsendes den dokumentation til Færdselsstyrelsen, som Færdselsstyrelsen skal bruge for at vurdere, om virksomheden opfylder betingelserne for at have en tilladelse. Hvis Færdselsstyrelsen ikke modtager den dokumentation fra virksomheden, som Færdselsstyrelsen anmoder om, træffer Færdselsstyrelsen afgørelse på baggrund af de oplysninger, Færdselsstyrelsen har. Det kan betyde, at Færdselsstyrelsen vurderer, at en eller flere af betingelserne ikke er opfyldt. Opfylder virksomheden ikke en eller flere af betingelserne, kan virksomhedens tilladelse(r) blive tilbagekaldt.
På samme måde kan en godkendelse som transportleder tilbagekaldes, hvis transportlederen ikke længere opfylder betingelserne for at være godkendt som transportleder.

Krav, virksomheden skal opfylde

Fuldmagt/partsrepræsentant

Hvis virksomheden ønsker, at en person eller virksomhed, som hverken er administrerende direktør, ejer eller transportleder, skal kunne gå i dialog med Færdselsstyrelsen om tilsynssagen, skal virksomheden give tilladelse til det. Det kan gøres ved, at administrerende direktør, ejer eller transportleder udfylder og indsender en fuldmagt til info@fstyr.dk

Der skal i fuldmagten noteres, i hvilket omfang den pågældende person eller virksomhed må have adgang til sagens oplysninger. Administrerende direktør, ejer eller transportleder kan til enhver tid tilbagekalde fuldmagten ved at kontakte Færdselsstyrelsen skriftligt eller telefonisk. Fuldmagten bortfalder automatisk, når tilsynssagen afsluttes.

Virksomheden behøver ikke indsende en fuldmagt til Færdselsstyrelsen for, at en medarbejder kan modtage information eller indsende oplysninger på vegne af virksomheden. Hvis medarbejderen skal kunne tale med Færdselsstyrelsen om sagens oplysninger, skal virksomheden dog indsende en fuldmagt. Færdselsstyrelsen kan kun vejlede en medarbejder uden fuldmagt generelt.

Diagrammet viser fordelingen af
afsluttede tilsyn i 2023

Godkendt betyder, at tilsynet ikke har givet anledning til anmærkninger.

Anmærkning betyder, at virksomheden har fået en frist til at rette op på et eller flere forhold.

Tilbagekaldt betyder, at virksomhedens tilladelser er blevet tilbagekaldt.

Love og regler